Tromsø Tinghus

Utformningen av Tromsø tinghus synliggjør rettsvesenets betydning og samtidig inkluderer byggets aktivitet i byens offentlige liv.

Byggets særpreg er den visuelt åpne og generøse adkomsten, torget, henvendt mot byen. Gulvet i torget er felles med gulvet på Fritjof Nanesens plass og utgjør en halvoffentlig del av plassen utenfor.

Rettsalene og publikumsfasiliteter er fordelt rundt torget for å generere aktiviteter på torget.

Den store rettsalen og servicerommet er plassert som frittliggende volumer delvis utenfor torgets glasshud for understreke torgets betydning som et offentligt rom.

Hovedvolumet er gitt en klar og renskåret ytre form for å gi bygget ro og verdighet. Det store overlys sender lys til byggets indre soner.

Beskrivelse
Nybygg
Byggetid
2002-2003
Kontraktssum
82 MNOK eks mva
Kunde
Statsbygg
Arkitekt
Lusparken Arkitekter/ Bergersen Arkitekter AS
Vi bruker cookies. Du aksepterer bruk av informasjonskapsler ved bruk av dette nettstedet.