Program Birtavarre

Helga blir fylt med ulike aktiviteter fra fredag til søndag. Følg med, her kommer oppdateringer etter hvert!

Marked: 
Birtavarre Husflidslag har åpent for oss hele helga. De starter fredag og holder på til langt på kveld lørdag. Her får du kjøpt både kaffe, vaffel og kaker i tillegg til ulike husflidsprodukter. De lager også masse aktiviteter og mulig et kurs eller to. Markedet ligger ca 200 meter fra campingen.

Bjørn Bygg historievandring: 
Vi får hjelp av lokale historiefortellere og besøker Bjørnkaia, jordmorhuset og Bjørnhuset på bakken. Turen starter fra campingen.

Nøyaktig tidspunkt kommer.

Gåtur med guide:
Turene starter på campingen og går først mot Holmenes sjøsamiske gård hvor du kan oppleve hvordan en sjøsamisk familie levde før krigen, og lære noe om kontrastene før og nå. Denne turen er på 2,1 km.

Videre går turen til Okselva som fra campen er en tur på 3 km. Om du ønsker å ta turen videre fra Okselva, er siste destinasjon Holmensstien som fra campen er en tur på 4,9 km.

Les mer her: 

Tur til Ankerlia:
Lørdag er det tur til Ankerlia. Dette er en fin gå- eller sykkeltur på 10 km. Det er også mulig å ta buss fra campingen. I Ankerlia serveres det lunsj.

I Ankerlia lå administrasjonen og smelteverk for Birtavarre gruver, som var i drift i perioden 1898 - 1919.

Fra Ankerlia er det mulig å ta turen videre på flotte gåturer, se mulighetene på ut.no

Eksempel på turer:
Grønn tur – Gapahuken ved Gorsabrua
Grønn tur – Gorsabrua
Blå tur – Monta Carlo-gruva
Blå tur – Ankerlia
Rød tur – Moskkugaisi gruver

Sykkeltur med guide opp Kåfjorddalen :
Det blir turer lørdag, og mulig søndag. Turene blir lagt opp etter ferdigheter. Ta med egen sykkel. Se påmeldingsskjema og meld din interesse. 

Det er mulighet for leie av Elsykkel hele helga – se påmeldingsskjema. 

Gorsabrua - Europas Trangeste Strikkhopp:
Vi har booket tider for strikkhopp, både fredag, lørdag og søndag, velg tidspunkt ved påmelding. 

Koster 980,- pr person pr hopp og er inkludert hoppvideo. 

«Med strikken forsvarlig festet til helkroppsselen klatrer du ut på vår hopprampe som er plassert ikke mindre enn 153 meter over bunnen av canyonen. I det du kaster deg ut stopper pusten, og mens du raser ned mellom bergveggene i det trange juvet blir det tordnende brølet fra fossen om mulig enda høyere. Opplevelsen kan ikke beskrives fullt ut, men vi lover: Ingen andre strikkhopp kan sammenlignes med dette!» 

Mer info:  

Og det går helt fint å dra opp og bare se på de som hopper! 

Konsert og grilling 
Lørdag kveld blir det musikk, grillmat og god drikke. Alt dette innenfor eget område på campingen. Her blir det ulike artister, og forhåpentligvis noe for enhver smak. 

Violet Road
Kåfjords store helter, Violet Road, spiller selvfølgelig for oss! Her er de på hjemmebane, og det vil garantert bli god stemning.

Julie Alapnes 
Felespiller og vokalist Julie Alapnes har høstet strålende kritikker for debutalbumet sitt «Julietnorth». Hun er nå i innspurten med sitt oppfølgingsalbum, og i august kommer hun og spiller for oss. 

Emil Karlsen
Emil er nesten hjemme når han spiller for oss i Birtavarre, han er født og oppvokst i Storfjord. Karlsen er vokalist og gitarist i det poprock-baserte bandet Resirkulert.

 

Vi bruker cookies. Du aksepterer bruk av informasjonskapsler ved bruk av dette nettstedet.