UiT i Narvik

Peab Bjørn Bygg signerte kontrakt med Statsbygg om rehabilitering og ombygging av Universitetet i Tromsø, avdeling Narvik. Oppdraget var en totalentreprise med en kontraktssum på 132 millioner kroner eks. mva. Prosjektet hadde oppstart i april 2019 og ble overlevert i august 2020, med prøvedrift til midten av desember.

Prosjektet var av stor betydning for vår avdeling og virksomhet i Narvik. Vi er veldig glad i å drive med prosjekter innen utdanningssektoren, og det var ekstra givende å drive byggeprosjektet der fremtidens byggingeniører utdannes, sier distriktssjef Bård Hansen i Peab Bjørn Bygg.

Bygger om og fornyer

Narvikavdelingen av Universitetet i Tromsø har bygningsmasse som er utført i to byggetrinn. Et byggetrinn er fra 1969 og et annet fra 1997. Nå har det eldste bygget, som er på tre etasjer blitt rehabilitert og bygget om. I tillegg er tilgrensende arealer fra det nyeste bygget ombygget og oppgradert. I hovedsak gjelder dette servicesenter, kantine og glassgård.

− Kunnskapsdepartementet har stort fokus på å oppgradere universitetsbygg til fremtidens undervisningsformer og til å gjøre byggene mer attraktive for studentene. Dette prosjektet er et eksempel på dette, og vi er glad for å ha gjort dette oppdraget sammen med Peab Bjørn Bygg, sier Johan Borud, Statsbyggs prosjektleder.

Fasadene blir oppgradert

Omfanget av rehabiliteringen og ombyggingen i det eldste bygget utgjør rundt 7000 kvadratmeter. I tillegg er det bygget en mesanin på 207 kvadratmeter i maskinhallen, som er i bygget fra 1997.

Samtlige fasader på bygget fra 1969 og fasaden rundt kantinen er også renovet. Fasadene utgjør om lag 4000 kvadratmeter totalt.

Arkitekt er Voll Arkitekter AS.

Peabs prosjektleder: Frank Gunnar Bjørn.

Beskrivelse
Utbygging og rehab
Byggetid
2020
Kontraktssum
132 MNOK
Kunde
Statsbygg
Arkitekt
Voll Arkitekter AS