Statens hus, Vadsø

Statens hus i Vadsø har blitt totalrenovert. Jobben har tatt to år, og kontraktssummen var på 100 MNOK.

Statens Hus i Vadsø ble ført opp i perioden 1960 – 1963 og skulle være kontorer for den statlige forvaltningen i Finnmark. Bygget består av to parallelle fløyer, fløy A og B, og et mellombygg med resepsjon og kantine samt garasjeanlegg tilknyttet fløy A.

I 2011 fikk vi jobben med å bygge om og rehabilitere fløy A som var i tre etasjer og inneholdt kontorer, trapperom og toaletter i tillegg til loft og kjeller. Oppdraget var en totalentreprise og kontraktssummen var på 47 MNOK.

Nå har vi også renovert fløy B. Her har vi gjort både fasaderehabilitering, bygd nytt yttertak og gjort innvendig renovering. Vi har også satt inn ny heis. Ytterveggene har blitt etterisolert og bygget har fått installert ventilasjon. Det har i tillegg blitt ny kantine, møterom og flere stillerom. 

Bygget framstår i ny moderne drakt, og leietakerne går fra egne kontorer et mer luftig kontorlandskap.

Beskrivelse
Rehab
Byggetid
2021-2022
Kontraktssum
100 MNOK
Kunde
Statsbygg
Arkitekt
Nordconsult