Sommerlystvegen barne- og avlastningsboliger

Vi har i signert kontrakt med Tromsø Kommune for bygging av Sommerlystvegen Barne- og avlastningsboliger. Prosjektet er en totalentreprise, og kontraktsummen er på nitti millioner.

Prosjektet er svært etterlengtet og vil være en kombinasjon av midlertidige korttidsboliger, faste boliger og fellesarealer.

Barne- og avlastningsboligene skal bygges i massivtre, og det er lagt vekt på høye kvaliteter i prosjektet for å skape trivsel for brukerne av bygget. Det vil være utstrakt bruk av synlige trematerialer og robuste løsninger som skal tåle hard bruk. I bygget blir det også et rom som så langt er unikt i et bygg av denne typen i Norge; et vått sanserom som skal gi sanseopplevelser gjennom vann, lys og lyder, og bidra til å gjøre bygget ekstra attraktivt for brukerne.

Bygget skal i tillegg BREEAM-sertifiseres som det første kommunale bygget i Tromsø.

I dag står det en gymsal på tomta som skal rives. Disse arbeidene starter allerede i siste halvdel av mars.

- Vi har jobbet lenge med å lande denne avtalen og er derfor svært fornøyd med å kunne gå i gang med arbeidene nå. Dette er et viktig og etterlengte bygg i Tromsø, og som lokal samfunnsbygger er vi spesielt glade for slike prosjekter som betyr så mye for brukerne sier prosjektsjef Morten Andreassen.

Prosjektet beregnes ferdigstilt i september 2022.

Beskrivelse
Nybygg
Byggetid
2021 -2022
Kontraktssum
90 MNOK
Kunde
Tromsø
Arkitekt
Rambøll

Byggeplasskamera