Prostneset havneterminal, Tromsø

Peab Bjørn Bygg skal bygge ny havneterminal i Tromsø for Tromsø Havn KF. Kontrakten har en verdi på 305 millioner kroner.

Havneterminalen blir et signalbygg i Tromsø sentrum og et knutepunkt for reisende på land og sjø. Arbeidet med ny havneterminal har pågått i mange år, og terminalen skal etter planen åpne i februar 2018.

Konstruktivt samspill

Peab Bjørn Bygg kom inn i prosjektet høsten 2014, og har gjennom en lang samspillsfase bidratt til å gjøre prosjektet økonomisk realiserbart. Når byggeprosjektet nå settes i gang, er det med Peab Bjørn Bygg som totalentreprenør.

− Samspillsprosessen var konstruktiv og god. Vi tar med oss det gode samarbeidet videre inn i byggprosjektet, sier Arild Østgård, administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg.

Et samfunnsbyggerprosjekt

Den nye havneterminalen blir på ca. 12 000 m2. Det skal bygges godsterminal, passasjerterminal, kontorer, busstasjon, hurtigruteankomst og buss- og hurtigbåtankomst. I tillegg til å fungere som venterom for passasjerer får terminalen også en kommersiell del med restauranter og forretninger.

− Vi ønsker å være en viktig samfunnsbygger i Tromsø, og dette prosjektet er virkelig noe som utvikler samfunnet. Vi vet at havneterminalen er etterlengtet både for innbyggerne, turister og det lokale næringslivet, sier Østgård.

Rundt 1,4 millioner passasjerer er årlig innom Prostneset. Målet, når den nye terminalen står ferdig, er en dobling. På området skal det også tilrettelegges for publikumsrettede funksjoner og kaipromenade.

Beskrivelse
Havneterminal
Byggetid
Ferdigstillelse februar 2018
Kontraktssum
305 MNOK eks mva
Kunde
Tromsø Havn KF
Vi bruker cookies. Du aksepterer bruk av informasjonskapsler ved bruk av dette nettstedet.