Amundsengården, Tromsø

Peab Bjørn Bygg har bygget Amundsengården kontorbygg ved den nye havneterminalen i Tromsø. Kontrakten hadde en verdi på 63 millioner kroner.

Amundsengården kontor- og forretningsbygg er oppført i tilknytning til havneterminalen. Byggherre er Prostneset Utvikling, og Peab Bjørn Bygg ble valgt som totalentreprenør.

− Vi har bygge et tre etasjer høyt kontorbygg på rundt 2800 kvadratmeter. Det er butikker i første etasje, og kontorlokaler i andre og tredje. Byggarbeidene startet opp i februar 2017, og kontorbygget ble ferdigstilt i mars 2018, forteller assisterende distriktssjef Morten Andreassen i Peab Bjørn Bygg.

Prostneset havneterminal inneholder godsterminal, passasjerterminal, kontorer, busstasjon, hurtigruteankomst og buss- og hurtigbåtankomst.

Peab Bjørn Bygg har vært involvert i havneterminalprosjektet siden høsten 2014. Etter en lang samspillsprosess startet vi byggingen av havneterminalen og Sjøsiden i april 2016. At vi nå er tildelt kontrakt på det siste bygget på havneterminalen tar vi som en stor tillitserklæring fra byggherren, sier Arild Østgård, administrerende direktør i Peab Bygg Norge.

Beskrivelse
Kontorbygg
Byggetid
2016-2018
Kontraktssum
63 MNOK
Kunde
Prostneset Utvikling AS
Arkitekt
Space Group