Alta omsorgssenter

Peab Bjørn Bygg ble valgt som totalentreprenør på Alta omsorgssenter, og vi har overlevert et praktbygg på rundt 24 000 kvadratmeter. Dette er Nord-Norges største masssivtreprosjekt.

-Vi er stolte av at vi fikk oppdraget fra Alta kommune, og opplever det som en anerkjennelse av vår kompetanse og erfaring. Dette er et av de største oppdragene vi har hatt noensinne, sier en svært fornøyd Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg.

Fem bygg i massivtre

Altas nye omsorgssenter inneholder blant annet 60 omsorgsboliger og 108 sykehjemsplasser fordelt på totalt fem bygg. Hele prosjektet er bygget i massivtre.

− Prosjektet passer veldig godt med vår visjon som handler om å bygge fremtidens bærekraftige samfunn. Her har vi fått muligheten til å bygge et viktig bygg for lokalsamfunnet i Alta. Det er også veldig positivt at byggherren valgte miljøvennlig massivtre, sier Gro Skaar Knutsen.

 

Stort og omfattende

Omsorgssenteret ligger sentralt i Alta sentrum. De fem bygningene, som totalt utgjør et areal på rundt 24 000 kvadratmeter, består av flere avdelinger og funksjoner. Det er blant annet 54 heldøgns bemannede omsorgsboliger og seks heldøgns bemannede omsorgsboliger for yngre brukere. I tillegg er det 72 langtids sykehjemsplasser og 36 korttids sykehjemsplasser.

Utover dette er det kontorlokaler, resepsjon, kafé/kantine, storkjøkken, helsestasjon og legekontor i tillegg til parkeingskjeller og tekniske arealer.

 

Ferdig i 2020

Oppdraget er en totalentreprise som startet med en samspillsperiode. Arkitekt er Stein Halvorsen Arkitekter. Oppstart var i januar 2018.

Beskrivelse
Nybygg
Byggetid
2020
Kontraktssum
566 MNOK
Kunde
Alta kommune
Arkitekt
Stein Halvorsen Arkitekter